Een geschiedenis van wolven


Een geschiedenis van wolven moet in de VS nog uitkomen maar is nu al de favoriet van boekhandel en pers! Met haar prachtige, sterke en inventieve taalgebruik en geweldig psychologisch inzicht heeft Emily Fridlund een onvergetelijke roman geschreven over hoe (on)schuldig je bent als getuige van een tragedie.

Linda leeft met haar ouders in wat is overgebleven van een afgelegen hippiecommune en op school is ze een buitenbeentje. Ze vormt zich een beeld van de maatschappij op basis van wat ze in de buitenwereld observeert: een leraar die wordt beschuldigd van het bezit van kinderporno en het ogenschijnlijk gewone leven van het gezin voor wie ze babysit.

Maar de leraar is misschien onschuldiger dan hij lijkt. En dat ‘normale’ gezin blijkt een stuk complexer wanneer ze hun doodzieke kind medische zorg ontzeggen. Linda raakt in beide situaties verstrikt en moet uitzoeken wat het juiste is om te doen.

Een geschiedenis van wolven is een spannend, verontrustend en onvergetelijk verhaal over volwassen worden, morele schuld hebben als getuige van een drama en hoe ver je in je geloof gaat als het leven van een kind op het spel staat.

Emily Fridlund is gepromoveerd in Literatuur en Creatief Schrijven aan de universiteit van Southern California. Ze doet momenteel een postdoctoraal onderzoek en geeft les aan Cornell University. Een geschiedenis van wolven is haar debuutroman.

 


Auteur
Emily Fridlund
Publicatiedatum
28 februari , 2017
Uitgever
Signatuur
Originele titel
History of Wolves
Aantal pagina's
320
ISBN
978 90 5672 555 6