Mischling


Een van de meest schokkende, krachtige en originele boeken van het jaar.’ Zo beschrijft Anthony Doerr Mischling van de jonge Amerikaanse Affinity Konar. De roman werd meteen aan bijna twintig landen verkocht en verscheen 1 november 2016 bij Signatuur.

Mischling is het indringende verhaal van een tweeling die de horror en de verwarring van Auschwitz en de experimenten van Mengele probeert te overleven. De unieke stemmen die Konar de meisjes geeft tonen de duistere en lichte momenten in hun bijzondere wereld. Een uiterst originele roman over veerkracht die niemand onberoerd laat.

Stacha en Perle waren één, tot nazidokter Mengele hun magische wereld betreedt.

Het is 1944 als de onafscheidelijke tweelingzusjes Perle en Stacha in Auschwitz aankomen. Ze zijn mischling: blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk. Nazidokter Mengele plaatst ze meteen in zijn experiment. Ze proberen de gruwel te overstijgen met hun zelfverzonnen taal en magische wereld. Tot Perle verdwijnt.

Stacha kan niet geloven dat Perle dood is. Na de bevrijding trekt ze met een jongen uit het kamp, die ook zijn tweelingbroer verloor, door het verwoeste Polen op zoek naar Perle. Een tocht vol hoop en gevaar, gedreven door wraak: ze willen ook Mengele vinden… In een onthutste wereld gaan ze op zoek naar een mogelijke toekomst.

Affinity Konar is de auteur van The Illustrated Version of Things. Ze behaalde haar Master of Fine Arts voor fictie aan de universiteit van Colombia en woont in Los Angeles.


Auteur
Affinity Konar
Publicatiedatum
1 november , 2016
Uitgever
Signatuur
Originele titel
Mischling
Vertaald door
Elvira Veenings
Aantal pagina's
376
ISBN
978 90 5672 568 6