Onvolmaakt tevreden


‘Dat grapje via de mail, kwam dat wel goed over?’ of ‘Weer vergeten haar te feliciteren, wat ben ik toch een …’. Je kritische innerlijke stem evalueert voortdurend of je het wel goed doet, of – nog erger – of je wel goed genoeg bént. In Onvolmaakt tevreden leer je omgaan met deze criticus door jezelf beter te leren kennen.

Iedereen herkent het: de kritische innerlijke stem die je voortdurend aan het twijfelen brengt. Als die kritische stem een groot deel van je leven beheerst, merk je dat in ontevredenheid over je lijf, relationele problemen, geremdheid of verlegenheid. En tegen jezelf zeggen dat je ‘minder streng voor jezelf moet zijn’, helpt dan niet.

In Onvolmaakt tevreden geeft Frans Schalkwijk relativerende adviezen die je helpen bewuster met je innerlijke criticus om te gaan. Het boek helpt je om jezelf te onderzoeken. Door als een welwillende buitenstaander naar jezelf te kijken kun je leren accepteren dat je inderdaad niet volmaakt bent, maar tevreden kunt zijn met ‘goed genoeg’.

Dr. Frans Schalkwijk is psychotherapeut/psychoanalyticus en rapporteert over jeugdige verdachten als forensisch deskundige. Hij publiceerde onder meer een inleiding in de psychoanalyse, een handleiding voor diagnostiek en artikelen over narcisme, schaamte en schuld.


Auteur
Frans Schalkwijk
Website auteur
http://www.fransschalkwijk.nl/
Publicatiedatum
28 oktober , 2016
Uitgever
Boom Psychologie
Aantal pagina's
144
ISBN
9789058755629