Street Legends


Zoals bij vele voetballers het geval is, is ook de passie voor het voetbal van oud-international Edgar Davids ontstaan op straat. Samen met zijn buurtgenootjes maakten zij de pleintjes, grasvelden en de straten van Amsterdam-Noord onveilig met de bal. Straatvoetbal is niet alleen in Nederland maar in de hele wereld een fenomeen.

Gewapend met een camera in de hand, inspiratie en een straatvoetbalteam bestaande uit onder andere Jermaine Vanenburg, Zaid el Morabiti, Djuric Ascension en Ricardo Pinto, toog Davids naar steden zoals Rotterdam, Parijs, Marseille Londen en Rio de Janeiro, om daar de jongens die bijna niets anders doen dan op straat hun voetbalkunsten te laten zien, op de gevoelige plaat vast te leggen. En natuurlijk een potje straatvoetbal te spelen (geen enkele wedstrijd werd verloren…).

Het resultaat is een 224 pagina’s tellend fotoboek met treffende quotes van onder andere Zinedine Zidane, Patrick Vieira en Romario, dat je meeneemt op een inspirerende reis door de sport die door zovelen met passie en plezier wordt beoefend.

Edgar Davids: “Of je nu in Rio de Janeiro, Marseille, Parijs of waar ook ter wereld bent: voetbal begint op straat. Straatvoetbal is meer dan voetballen op straat: het is een manier om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, samen te zijn zonder rotzooi te trappen.

Het is expressie, emotie en een bindmiddel voor buurten. Met deze vorm van voetbal leren jongeren al vroeg elkaar te respecteren en respect af te dwingen in de vorm van panna’s, akka’s, stepovers of pure kracht. Met dit boek wil ik graag laten zien hoe straatvoetbal in de rest van de wereld leeft en bedreven wordt.


Auteur
Edgar Davids
Publicatiedatum
21 november , 2014
Uitgever
Voetbal International
Aantal pagina's
224
ISBN
978 90 6797 097 6