Art Brussels 2017

Art Brussels, één van de eerste en meest gevestigde Europese kunstbeurzen, viert haar 35ste editie in 2017. Sinds haar ontstaan is Art Brussels uitgegroeid tot één van Europa’s top hedendaagse kunstbeurzen, en is het een must-see in de internationale kunstkalender.

Van 21 tot 23 april wordt de Europese hoofdstad dé place to be voor verzamelaars, galeriehouders en kunstliefhebbers van over de hele wereld. Art Brussels biedt een unieke gelegenheid om de artistieke rijkdom van de stad te ontdekken en is de uitvalbasis van steeds meer internationale kunstenaars, galeries en curatoren.

Art Brussels brengt 140 hedendaagse kunstgaleries uit 28 landen samen in drie secties.

DISCOVERY bevat 30 galeries die opkomende kunstenaars tonen van wie het werk is nog niet bekend bij een breder publiek. PRIME zal 98 gevestigde galeries presenteren die internationale gevestigde kunstenaars tonen.

Een nieuwe zone, REDISCOVERY, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het ontdekkingsprofiel van de beurs bestaande en zal 15 projecten presenteren. Deze worden gewijd aan kunst uit de periode tussen 1917 en 1987 en tonen het werk van belangrijke kunstenaars van de historische avant-garde die onderschat of onterecht werden vergeten. Ten slotte blijft Art Brussels de nadruk te leggen op de individuele presentatie van kunstenaars met 25 projecten in SOLO.

Het grote artistiek project voor Art Brussels 2016 is de tentoonstelling Cabinet d’amis: the accidental collection of Jan Hoet’, met werken uit de collectie van internationaal erkende Belgische curator Jan Hoet (1936-2014). De tentoonstelling omvat het werk van kunstenaars zoals Thierry De Cordier, Marlene Dumas, David Hammons, Cady Noland, Panamarenko, Luc Tuymans, Raoul De Keyser en vele anderen met wie de curator een goede band had.


Locatie
Tour & Taxis
Datum

21 t/m 23 april 2017

website
http://www.artbrussels.com/