Micky Hoogendijk – Through the Eyes of Others

 

Museum Jan van der Togt in Amstelveen presenteert van 14 april tot en met 9 juli 2017 de eerste museale overzichtstentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk.

De tentoonstelling ‘Through the Eyes of Others’ biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. Gelijktijdig wordt haar eerste, gelijknamige fotoboek gelanceerd en is een selectie van werken ook in het Amstel Hotel in Amsterdam te zien.

Micky Hoogendijk kreeg in 2009 van haar moeder een camera. Vanaf die tijd is Micky een continue zoektocht gestart naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. Een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden.

Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van idee├źn. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Hoogendijk was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Ook stond ze als actrice en model jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in Austin, Bogota, Houston, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Santa Fe, Tokyo en Washington. In Nederland presenteert Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als FOR REAL, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary Art Fair.


Locatie
Museum Jan van der Togt
Datum

14 april t/m 9 juli 2017

website
http://www.jvdtogt.nl/
Artiesten
Micky Hoogendijk