Art Rotterdam 2021

 

Art Rotterdam vindt dit jaar plaats in de zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021. Verplaatsing was noodzakelijk vanwege de lockdown met drie weken is verlengd. Art Rotterdam stond eerst gepland voor 4 t/m 7 februari 2021.

Vanwege de verlenging van de lockdown wordt de Rotterdam Art Week eveneens verschoven naar de zomer: van 30 juni t/m 4 juli 2021. Art Rotterdam vormt ook dan de spil van dit festival voor kunst, design en architectuurliefhebbers. Met speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, pop-up shows en diverse beurzen zal deze zomer het kunstklimaat in de stad worden versterkt en verlevendigd.

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens Art Rotterdam 2021, van 1 t/m 4 juli, presenteert het Mondriaan Fonds voor de negende keer de tentoonstelling Prospects-Mondriaan Fonds toont talent. In de Van Nellefabriek stelt gastcurator Johan Gustavsson een tentoonstelling samen met het werk van 75 beeldend kunstenaars die in 2019 een werkbijdrage ontvingen om een begin te maken met hun beroepspraktijk. Dit jaar is de tentoonstelling verspreid over meerdere ruimtes op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De werken zijn niet alleen te zien in het voormalige Distributiecentrum, maar ook in een van de tegenoverliggende Schiehallen en op het buitenterrein. In beide hallen is een heldere routing aangebracht, zodat bezoekers veilig kunnen rondlopen en alle kunstwerken tot hun recht komen. Het belooft een rijke tentoonstelling te worden, variërend van fotografie tot film, van schilderijen tot installaties en van wandtapijten tot objecten.

De zomereditie van Art Rotterdam 2021 markeert een bijzonder lustrum: het vijfjarige jubileum van de NN Art Award. NN Group is sinds 2017 partner van Art Rotterdam en reikt sindsdien ieder jaar een stimuleringsprijs uit aan een hedendaags kunsttalent met een authentieke beeldtaal en een innovatieve  invalshoek. Een jaarlijks wisselende jury van kunstprofessionals maakt een selectie van vier veelbelovende talenten, waaruit uiteindelijk een winnaar wordt gekozen. Het gaat om  kunstenaars die in Nederland zijn opgeleid en die bovendien werk tonen op de beurs. Daarbij wordt niet alleen jong talent geselecteerd, maar ook kunstenaars die al verder zijn in hun carrière. De selectiecriteria zijn multi-disciplinair, waardoor alle media in aanmerking kunnen komen.

Op GalleryViewer.com is voorafgaand aan de beurs de online catalogus van Art Rotterdam te zien. Deze catalogus omvat alle kunstwerken die de galeries tentoonstellen, inclusief prijsklasse. Van iedere kunstenaar zijn een korte biografie, filmpjes en aanbevelingen opgenomen.


Locatie
Van Nellefabriek
Datum

1 t/m 4 juli 2021

Prijs
€ 22,50
website
https://artrotterdam.com/