Solitude

 

In het voorjaar van 2021 komt prijswinnend, Arnhems, dansmaker Ruben Chi met zijn allereerste solovoorstelling Solitude. De voorstelling gaat op 4 februari in première bij Theater a/d Rijn in Arnhem en is daarna te zien in verschillende theaters.

Ruben Chi heeft jaren naam gemaakt als danser, hij won o.a. vijf keer op een rij de danscompetitie Juste Debout Holland. In samenwerking met De Nieuwe Oost en SoulCypher komt hij nu met een expressieve hiphop-danssolo.

In 2020 richtte Ruben Chi zich naar binnen, hij onderzocht de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens én als kunstenaar. Het resultaat is Solitude, waarin de 19-jarige hiphop/battle danser Bjoley ‘Pairodime’ je meeneemt op een inner journey met een caleidoscoop aan emoties en confrontaties met jezelf.

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf, een neo-pionier in de Nederlandse danswereld. Met SoulCypher bouwt Chi in Arnhem een duurzame hiphopdansgemeenschap. Ruben Chi is een interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen beweging en muziek. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland. Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers en altijd met een rauwe touch.

Door de Lockdown zijn de voorstellingen verplaatst na het najaar! Een dertig minuten durende preview van de voorstelling zal te zien zijn tijdens het rondreizende dansfestival Moving Futures in april 2021. De première van de avondvullende voorstelling zal nu plaatsvinden op donderdag 14 oktober bij Theater a/d Rijn in Arnhem.