Avant Arte: New Renaissance

 

De publicatie van Avant Arte: New Renaissance heeft licht geworpen op een nieuwe generatie hedendaagse makers: een diverse groep die breekt met traditionele kunst en methodes. Hoe zullen ze de toekomstige kunstindustrie vormgeven? Met verschillende kunstenaars, kunstplatform Avant Arte en uitgeverij MENDO, wordt onderzocht hoe de kunstscène evolueert, de rol van de nieuwe generatie kunstenaars en mogelijke veranderingen die in de industrie moeten worden aangebracht.

In hun nieuwe boek New Renaissance geeft digitaal kunstplatform Avant Arte een blik op 15 nieuwe internationale kunstenaars en hun werkplek. Oprichter van curator Avant Arte Christian Luiten en Gunifort Uwambaga van uitgeverij MENDO vertellen over hun samenwerking, de kunstenaars en de inspiratie achter dit project. Wat is de nieuwe renaissance?

Met Raquel van Haver en Studio Drift en andere kunstenaars die in het boek voorkomen, wordt besproken wat volgens hen de toekomst in petto heeft voor de kunstindustrie. Wat is de rol van de nieuwe kunstenaars in de veranderende kunstwereld en wat willen ze bereiken met hun werk?


Locatie
De Balie
ONLINE
Datum

9 April 2021 om 20:00 uur

Prijs
Gratis livestream
website
https://debalie.nl/