PaltzBiënnale 2021

De PaltzBiënnale is een evenement dat kunst en natuur samenbrengt op een prachtig stuk landgoed (De Paltz) dat normaal gesloten is voor het publiek. Eens in de twee jaar laat op de PaltzBiënnale een groep kunstenaars zich inspireren door de omgeving. Het publiek gaat op een avontuurlijke tocht langs verschillende tijdelijke kunstwerken die zijn ontstaan in relatie tot de natuur.

De Paltzbiënnale 2020 was met één jaar uitgesteld wegens de problematiek rondom het coronavirus en de gevolgen voor de volksgezondheid. In juni 2021 vindt de 2e PaltzBiënnale alsnog plaats met dezelfde kunstenaars binnen het zelfde thema: In Between Trees.

Naast dat je de kunst letterlijk tussen de bomen vindt, is gekozen voor dit thema omdat je op de Paltz (en in andere bossen) de sterke aanwezigheid van de bomen ‘voelt’. Bomen zijn’ machtiger,’ sterker en vaak ouder dan mensen. Bomen worden wel de longen van de aarde genoemd. Ze zijn sociaal en geven hun overschot aan gezondheid belangeloos weg aan andere bomen die het qua gezondheid moeilijk hebben. Bomen communiceren met elkaar over gevaren en over kansen in de natuur.

In 2021 gaan de kunstenaars Caz Egelie, Karin van Pinxteren, Kevin Bauer, Maurice Bogaert, Semâ Bekirović, Wim Schermer, Ronald van der Meijs en Yvonne Dröge Wendel de uitdaging aan en maken een nieuw, tijdelijk werk speciaal voor deze locatie. Voor de kunstenaar wordt door het thema ‘In between trees’ de locatie heel expliciet aan de orde gesteld.

Een bezoek aan de Paltzbiënnale is een combinatie van kunst kijken en van de natuur genieten terwijl je ronddwaalt over een bijzonder landgoed van zo’n vijf hectare op de Paltz tussen Soest en Soesterberg. Een bezoek kost je ongeveer tussen de 1 en 2 uur.  De PaltzBiënnale vindt plaats bij en rondom het Herdershuis op een terrein dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. De ingang van de Paltzbiënnale is op het Heezerspoor Westzijde in Soest.

Open op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11.00 – 18.00 uur.


Locatie
Landgoed De Paltz
Datum

29 mei t/m 27 juni 2021

Prijs
Volwassenen 7,50 euro / Jongeren tot 18 jaar Gratis
website
https://www.paltzbiennale.nl