Beyond Context

 

Op 1 december 1992 werd Mart Visser voor zijn eerste officiële modeshow uitgenodigd, samen met onder andere Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar. Het begin van een grootste carrière. Nu, 25 jaar later, heeft Mart Visser zich ontwikkeld tot een de meest vooraanstaande ontwerpers in Nederland op het gebied van haute couture, confectie en beeldende kunst.

Voor deze gelegenheid is er van 17 okt. t/m 19 nov. een monumentaal grachtenpand getransformeerd tot een tijdelijk museum. Een presentatie van de topstukken van 25 jaar haute couture op de catwalk, pret-à-porter en een unieke tentoonstelling van zijn artwork die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork.

Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd.

De expositie laat ook een imposant overzicht van 8 jaar Artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

 


Locatie
The Artesia
Datum

17 oktober t/m 19 november 2017

Prijs
€10,-
website
http://www.martvisser.nl/