Winternachten 2018

Ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten komen uit de hele wereld naar Den Haag: tijdens de vier sfeervolle dagen van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag vertellen zij vanuit eigen perspectief en verbeelding over de opleving van collectieve idealen en geven ze er duiding aan.

De 23e festivaleditie staat dan ook onder de noemer We the people in het teken van het verlangen naar wij-gevoel en sociale bewegingen. Het festival vindt van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Het volledige programma – alle optredens van schrijvers, dichters, filmmakers en musici – is vanaf eind november te vinden op de website.

Winternachten 2018 wordt een literaire, poëtische en muzikale vertelling over het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel. Schrijvers en dichters spreken zich in woord, tekst of gedicht uit over sociale bewegingen; over hoe het momenteel met de ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’ van het revolutionaire Europa staat; over hoe de Europeaan omgaat met de wereld om zich heen. Het wordt een zinderend festival met veel voordracht, diepgaande gesprekken, film en muziek.

Winternachten festival brengt topschrijvers, topdichters en jong talent bijeen uit Den Haag, uit Nederland en uit onder meer Pakistan, Republiek Congo, Frankrijk en Georgië.

Winternachten festival start donderdagavond 18 januari 2018 met de Opening Night met onder meer de Free the Word!-speech en de uitreiking van de Oxfam Novib PEN Awards aan schrijvers en journalisten die zich hebben ingezet voor de vrijheid van meningsuiting.

– Kern van het festival zijn Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited, de grote festivalavonden op 19 en 20 januari 2018. Beide avonden kiezen bezoekers met 1 ticket tussen 20.00 en 01.00 uur zelf hun eigen route langs ruim twintig optredens van elk 30 minuten tot een uur in vijf zalen. De optredens zijn 50/50 Nederlands en Engels gesproken.