BorderKitchen – Édouard Louis

Édouard Louis (1992) werd geboren als Eddy Bellegueule en debuteerde met de bekroonde bestseller Weg met Eddy Bellegueule. Zijn tweede boek, Geschiedenis van geweld, werd unaniem lovend besproken en bevestigde zijn reputatie als het grootste hedendaagse talent van de Franse literatuur.

Zijn derde boek, Ze hebben mijn vader vermoord, zal 4 oktober 2018 aanstaande in Nederlandse vertaling verschijnen. In deze roman probeert Louis met nauwelijks verholen woede te doorgronden wat zijn vader in zijn leven heeft moeten doorstaan.

‘Dit is het verhaal van mijn vaders leven en de gebeurtenissen die dat leven hebben verwoest, van zijn geboorte tot zijn naderende dood. Het is een poging om hem, en de wereld waarin hij leeft, te begrijpen. Dit is het verhaal van een man uit de arbeidersklasse, wiens verwachtingen, geluk, passies en dromen langzaam maar zeker verpletterd worden door de samenleving en de politiek. Dit is het verhaal van een man, of een persoon, waar het in de literatuur bijna nooit om draait.’ – Édouard Louis

Louis woont en werkt in Parijs. Louis wordt in het Engels geïnterviewd door Margot Dijkgraaf.

BorderKitchen is het hele jaar door de ‘keuken’ van het literatuur- en muziekfestival Crossing Border en presenteert sinds 2002 internationale gerenommeerde auteurs en veelbelovend literair talent aan een publiek van boekliefhebbers.


Locatie
BorderKitchen
Datum
5 oktober , 2018
Prijs
€7,50
website
http://www.borderkitchen.nl/
Artiesten
Édouard Louis
Margot Dijkgraaf