Cory Henry: The Revival

Geef Cory Henry een instrument met toetsen en hij speelt erop, maar zijn lievelingsinstrument blijft de Hammond B3. Op Henry’s meest recente soloproject, The Revival, maakt hij op deze B3 een reis langs de liedjes van zijn jeugd.

Gospel, jazz, oude funk, soul en R&B komen samen in adembenemende improvisaties. Van James Brown tot Yesterday, van Sly and the Family Stone tot de ‘gospel-tune’ Precious Lord, Henry ontleedt ze achter de B3 en maakt er zijn eigen liedjes van.

Hij begon er vroeg aan, supertoetsenist Cory Henry. Op zijn tweede timmerde hij al op de Hammond B3, op zijn zesde trad hij op in het legendarische Apollo Theatre.

Een vroeg begin van een carrière die hem inmiddels samenbracht met grootheden als Bruce Springsteen, The Roots en Marcus Miller. En die hem al drie Grammy-Awards opleverden. Bovendien maakt hij deel uit van het geweldige muzikantencollectief Snarky Puppy.

Nu neemt hij drummer TaRon Lockett mee, die speelde met onder anderen Erykah Badu en Prince, voor The Revival, een avond vol swingende gospel-funk.

 

 


Locatie
Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Datum
5 mei , 2017
Prijs
Vanaf €30,00
website
https://www.concertgebouw.nl/
Artiesten
Cory Henry