De Achterkant van…

Drugscriminaliteit schrikt af maar tegelijkertijd spreekt de verborgen wereld van illegale laboratoria en drugsrunners tot de verbeelding. Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte.

De bijbehorende is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving.

Het Zuidelijk Toneel (HZT) trapt theaterseizoen 19/20 af met een grootse voorstelling over deze problematiek, omlijst door een tentoonstelling, een podcast en verschillende contextprogramma’s.

In De Achterkant van … duikt Het Zuidelijk Toneel dieper in de verborgen samenlevingen van Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Den Bosch, Zeeland en Breda. Van augustus tot en met oktober 2019 strijken ze in elke stad een aantal dagen neer met deze grootse, rauwe theaterbeleving.

Tieners die in de derde persoon spreken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten, een door spijt gepijnigde oude man, in De achterkant van… komen ze elkaar tegen. Maar wat bindt ze, wat hebben ze met elkaar gemeen?

De achterkant van… is een collagevoorstelling in vijf aktes. Elke akte heeft een eigen kleur, een eigen karakter, maar samen vormen ze een spannend, thrillerachtig geheel. Het stuk verwart en het stelt gerust, het trekt aan en stoot af, het roept vragen op, maar het geeft nadrukkelijk geen antwoorden.


Datum

De Achterkant van Heerlen –

Cultura Nova  28 t/m 31 aug

 

De Achterkant van Tilburg –

Theaters Tilburg  6 t/m 15 sept

 

De Achterkant van Eindhoven –

Parktheater  17 t/m 21 sept

 

De Achterkant van Roosendaal –

Theater De Kring  26  t/m 28 sept

 

De Achterkant van Den Bosch –

Theater aan de Parade 1 t/m 3 okt

 

De Achterkant van Zeeland –

Scheldetheater Terneuzen 9 t/m 11 okt

 

De Achterkant van Breda –

Chassé Theater 23 t/m 27 okt

website
https://hzt.nl/
Regisseur
Joris van Midde, Wilibrord Keesen
Artiesten
Het Zuidelijk Toneel