Bios in de Buitenlucht 2019

Op een zwoele zomeravond genieten van IDFA-favorieten? Deze zomer is er weer een reeks ontroerende, informatieve en inspirerende films te zien op het buitenterras van Humanity House in Den Haag.

Vanaf 1 augustus vertonen ze op iedere donderdagavond van augustus een spraakmakende documentaire tijdens Bios in de Buitenlucht 2019.

Tijdens Bios in de Buitenlucht word je meegenomen in de wereld van mensen uit allerlei verschillende windstreken. Je ziet het dagelijkse leven in Kabul, volgt een groep vrienden in een vluchtelingenkamp in de Sahara en wordt meegenomen in het verhaal van de Slowaakse Peter die zich zorgen maakt over de toekomst van zijn land.

Donderdag 1 augustus:  Kabul, City in the Wind

De documentaire Kabul, City in the Wind geeft je een unieke kijk in het leven in Kabul. De film volgt afwisselend de chauffeur Abas en de twee broertjes Afshin en Benjamin.

Donderdag 8 augustus:  When the War Comes

De Slowaakse Peter maakt zich zorgen over de toekomst van zijn land. Daarom is hij in zijn vrije tijd leider van een paramilitaire beweging die Slowaakse tieners rekruteert.

Donderdag 15 augustus: Hamada

Met levenslust, humor en onverwachte situaties schildert deze documentaire een ongewoon portret van een groep jonge vrienden in een vluchtelingenkamp in het midden van de Sahara.

Donderdag 22 augustus: Heartbound 

Heartbound vertelt het verhaal van eenzame Deense mannen die trouwen met Thaise vrouwen. Een ontroerende docu over immigratie, interculturele huwelijken, heimwee en verschillen tussen arm en rijk.

Donderdag 29 augustus: The Border Fence

Om vluchtelingen tegen te houden, kondigt de Oostenrijkse regering in 2016 aan een hek te bouwen bij de Brennerpas. Mensen die in dit gebied leven vertellen wat zij hiervan vinden.