De Avond van het Liefdesverdriet

Liefdesverdriet. Waar de één het op een woest drinken, nachtbraken en Tinderen zet, springt de ander op de fiets om de wilde natuur in te trekken. Anderen kruipen van ellende zo diep mogelijk weg van de wereld of proberen te midden van het droeve circus van pijn, ellende en ongeloof juist te zoeken naar betekenis en troost

Filosoof Jan Drost (Als de liefde voorbij is) en journalist Jeroen van Bergeijk (Liefde, lijden, lossen) schreven dit jaar allebei een boek over hun gebroken hart.

Jan Drost houdt een pleidooi voor liefhebben en afhankelijk zijn en haalt steun en troost uit filosofie, muziek, films en literatuur. Jeroen Van Bergeijk fietste naar Santiago de Compostela en schreef over wat er onderweg met hem gebeurde.

Deze ervaringsdeskundigen én jijzelf gaan tijdens de Avond van het Liefdesverdriet het fenomeen liefdesverdriet te lijf. Met alles erop en eraan: lezingen, gesprekken, filmfragmenten, de 5 fasen van rouw en muziek voor een gebroken hart. Huil mee met schrijnende voorbeelden, duik weg voor confronterende vragen, lach om de oh zo herkenbare anekdotes en ga naar huis met een hart onder de riem en inzichten die op lange termijn bruikbaar zijn.

De presentatie van de avond is in handen van Hadassah de Boer.


Locatie
De Nieuwe Liefde
Datum
24 oktober , 2017
Prijs
€12,50 / €10,-
website
http://denieuweliefde.com/
Artiesten
Hadassah de Boer
Jan Drost
Jeroen van Bergeijk