Festival Nederlandse Dansdagen 2018

Van woensdag 10 t/m zondag 14 oktober 2018 vindt in Maastricht de 21e editie van Festival Nederlandse Dansdagen plaats. Dansliefhebbers en dansprofessionals kunnen vijf dagen lang genieten van het beste, mooiste en nieuwste dat de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen te bieden heeft.

De voorstellingen, open studio’s, workshops, tentoonstellingen, ontmoetingen en feesten zijn te beleven in de theaters van Maastricht en op bijzondere locaties in de stad. Zoals op voetbalveld Den Dolhaart en in de Maastrichtse wijken.

De 21e editie van de Nederlandse Dansdagen 2018 viert de hoge en internationale kwaliteit van de Nederlandse dans in een vijfdaags programma dat midden in de week op woensdag opent. Elk jaar groeien de dansdagen met één dag door naar het festival in 2021 dat één week lang de Nederlandse dans in al zijn uitingsvormen voor het voetlicht plaatst.

In het programma komt een caleidoscoop aan genres voorbij: van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Het festival blikt terug op het mooiste en beste werk dat het afgelopen seizoen op de podia te zien was, maar vooral ook krijgt het publiek de kans om kennis te maken met nieuw danstalent en opkomende choreografen. De toekomst van de Nederlandse dans.

Het festival telt maar liefst negen premières en een bijzondere mix van previews en coproducties. Nieuw werk is er onder andere van Shailesh Bahoran / Redouan Ait Chitt, WArd/waRD – Ann Van den Broek en Jens van Daele / Burning Bridges.

Tipje van de sluier Programma 2018:

  • 9 premières, o.a. van: Shailesh Bahoran, Ann Van den Broek, Jens van Daele, Gaia Gonnelli
  • 1 avant-première van de in Cannes gelauwerde film GIRL van Lukas Dhont
  • Vele previews
  • 4 nieuwe programmaonderdelen, o.a.
    Club Tweak: Voor een ultieme performance/dancebeleving in Complex. Bloedbanden: In deze eerste editie van Bloedbanden vertellen ruim acht verschillende families hun verhaal in dans op een plek in Maastricht. Ze worden hier begeleid door coaches. Daarnaast zullen twee professionele choreografen een korte choreografie ontwikkelen voor twee families.
  • 1 Festival dag erbij
  • De jubilerende Krisztina de Châtel maakt voor het eerst in haar carrière een installatie voor een expositie – The Third Space – die 9 september tijdens Het Parcours in Maastricht opent.
  • We presenteren een vernieuwende, virtuele invulling van onze residenties met The Beauty of Falling Apart.

 


Locatie
Diverse locaties Maastricht
Datum

10 t/m 14 oktober 2018

website
https://www.nederlandsedansdagen.nl/