Food for Thought

 

In de tentoonstelling Food For Thought staat het werk van fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen centraal. Van Lohuizen doet onderzoek naar de wereldwijde voedselindustrie. In de tentoonstelling wordt beeld getoond uit onder andere Nederland, de Verenigde Emiraten en de Verenigde Staten.

Het Scheepvaartmuseum wil met deze tentoonstelling bezoekers meer inzicht bieden in de voor velen onbekende wereld die achter ons voedsel schuilgaat. De tentoonstelling bevat – naast beeld en grote projecties van Kadir van Lohuizen – ook data en interactieve elementen waarmee de bezoeker wordt getriggerd kritisch na te denken over voedselsystemen en de toekomst van de voedselindustrie.

Bekijk de voedselindustrie door de lens van Kadir van Lohuizen. Van hypermoderne zaadveredeling en gigantische opslagloodsen, tot verticale boerderijen en slachterijen. Van de havens van Rotterdam en Amsterdam tot de cargoterminals van Schiphol. In een multimediale beleving met fotografie, film- en dronebeelden, wordt de bezoeker meegenomen.

De scheepvaart is al eeuwen een belangrijke schakel in het verplaatsen van voedsel. Nederland heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Het Scheepvaartmuseum wil laten zien hoe maritieme geschiedenissen, inclusief kolonialisme en machtsstructuren, doorwerken in het heden en hoe zulke inzichten kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.


Locatie
Het Scheepvaartmuseum
Datum

3 November 2023  t/m 9 juni 2024

Prijs
€17,50 / €8,50
website
https://www.hetscheepvaartmuseum.nl