Movies that Matter Festival 2021

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats van 16 t/m 25 april 2021. In de voorbereiding hebben ze ingezet op een festival op locatie én online. Movies that Matter hoopt je te verwelkomen in Den Haag, traditiegetrouw het festivalhart. Maar het mocht niet zo zijn, gaat het festival online door. Op de website kun je een keuze maken uit het prachtige aanbod van films en verdiepingsprogramma’s. Want wat er ook gebeurt, het Movies that Matter Festival 2021 gaat door. No Matter What.

Ontdek inspirerende en gloednieuwe speelfilms en documentaires op het Movies that Matter Festival 2021. Movies that Matter is hét internationale filmfestival over mensenrechten, met 30 nationale en internationale premières en een breed scala aan verdiepingsprogramma’s. Juist in tijden van crisis moet je in gesprek blijven en worden verhalen gedeeld die gehoord moeten worden.

In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Het festival organiseert bovendien in het najaar in Amsterdam, Den Haag en een aantal satellietsteden een uitgebreid educatieprogramma voor leerlingen en studenten in het voortgezet onderwijs en het mbo. De beste festivalfilms gaan On Tour langs 16 steden door


Locatie
Pathé Buitenhof
ONLINE
Datum

16 t/m 25 April 2021

website
https://moviesthatmatter.nl/