Illustratie Biennale 2021

Liefhebbers van geïllustreerd beeld kunnen dit jaar hun hart weer ophalen aan het programma van de Illustratie Biënnale met interviews met illustratoren, exposities en publicaties. De programmering is aangepast aan de huidige omstandigheden en wordt op zondag 30 mei 2021 via een livestream uitgezonden vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De Illustratie Biënnale 2021 staat in het teken van de hedendaagse beeldcultuur.

De kaartverkoop gaat 15 februari 2021 van start.

De Illustratie Biënnale viert elke twee jaar de veelzijdigheid van illustratie met een gevarieerd programma over de hedendaagse beeldcultuur. Met presentaties van illustratoren, exposities en publicaties. Het festival is een ontmoetingsplaats voor illustratoren, vakgenoten, opdrachtgevers, uitgevers en andere liefhebbers van graphic art. Het legt verbanden tussen inhoud, illustratoren en publiek, en is daarin uniek.

Illustraties kunnen in al hun verschijningsvormen een tekst ondersteunen maar ook een eigen verhaal vertellen, ideeën verbeelden en versterken, en sociale bewegingen in gang zetten. Ze kunnen een wereld laten zien die zonder beeld onzichtbaar zou blijven. Illustratie doet er toe. Er wordt veel interessant werk gemaakt en wij tonen dit. Tijdens de Illustratie Biënnale komen specifieke, vakgerelateerde onderwerpen aan bod, maar het festival is ook een feest van inspiratie en diversiteit.

Hoofdprogramma:

Beeldcolumnist en auteur Renske de Greef verzorgt de opening van de Illustratie Biënnale.

Illustratoren uit binnen- en buitenland worden geïnterviewd over hun werk: Geertje Aalders (NL, papercut), Leonie Bos (NL, architectonisch, redactioneel), Jeanne Detallante (FR, mode, patronen), Bodil Jane (NL, redactioneel, digitaal), Peter van den Ende (BE, graphic novel), Johan Kleinjan (NL, redactioneel, autonoom), Farida Sedoc (NL, multidisciplinair),

Zaou Vaughan (NL, stop motion, animatie) en Sarah Yu Zeebroek (BE, muziek, theater, autonoom). Presentatie: Jellie Brouwer (o.a. Kunststof, NPO Radio 1).

+ Expositie IN DE ACHTERUITKIJKSPIEGEL Illustrator Jip van den Toorn kijkt met haar wekelijkse beeldcolumns voor de Volkskrant terug naar de corona-routekaart.
+ Expositie AFFICHE-ART VOOR FILM In het kader van 40 jaar Nederlandse Film Festival (NFF) maakten elf illustratoren in opdracht van de Illustratie Biënnale een geïllustreerd filmaffiche van een van de 120 Gouden Kalf-winnaars.

 


Locatie
ONLINE
Datum
30 mei , 2021
Prijs
5,-
website
http://illustratiebiennale.nl