Notenkraker en Muizenkoning

Het magische sprookjesballet Notenkraker en Muizenkoning keert in december terug bij Het Nationale Ballet. Deze betoverende productie is nog altijd de meest succesvolle productie die Het Nationale Ballet ooit heeft uitgebracht en is uitgegroeid tot de ultieme kerstvoorstelling voor het hele gezin. Dit jaar wordt de 350.000ste bezoeker van de voorstelling verwacht.

Notenkraker en Muizenkoning was in december 2019 voor het laatst te zien bij Het Nationale Ballet en keert na het noodgedwongen afgelasten van de voorstellingsreeks in 2020 nu terug vanaf zaterdag 11 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022 voor een reeks van zeventien voorstellingen in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

Het meisje Clara beleeft in haar dromen de meest enge én romantische avonturen met haar tot leven gekomen notenkrakerpop. Met scènes waarin onder meer schaatsenrijders over de Amsterdamse grachten zwieren en een huiskamer wordt omgetoverd tot een besneeuwd bos, is de productie niet alleen door de oogstrelende decors en kostuums maar ook in toneel technisch opzicht een hoogtepunt in de geschiedenis van Het Nationale Ballet.

De versie van choreografen Toer van Schayk en Wayne Eagling is een dynamisch, spannend en typisch Hollandse interpretatie, voor kinderen en volwassenen. De Nederlandse Notenkraker en Muizenkoning speelt, anders dan het originele verhaal, niet op kerstavond in een Duits stadje, maar op sinterklaasavond in het Amsterdam van 1810.

 


Locatie
Nationale Opera & Ballet
Datum

11 december 2021 t/m 2 januari 2022

Prijs
€ 25,- tot en met € 95,-
website
https://www.operaballet.nl
Choreograaf
Toer van Schayk en Wayne Eagling
Artiesten
Het Nationale Ballet