Revolutionary Road

 

 

 

 

Na succesvolle speelbeurten in 2017/18 toert Revolutionary Road van Erik Whien opnieuw langs de Nederlandse theaters van 4 t/m 23 december 2021.  Een glasheldere voorstelling over het verlangen uit het perfecte plaatje van een burgerlijk bestaan te breken zonder er zelf aan kapot te gaan.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in een buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Een voorstelling over het ongrijpbare verlangen naar een ander, beter leven. Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

De cast van Revolutionary Road bestaat uit Gouden Kalf en Louis d’Or winnaar Jacob Derwig (Klem, Penoza, In Therapie), Malou Gorter (toneelbewerking van Borgen door NNT), Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.) en Alejandra Theus voor haar rol van April genomineerd voor de Theo d’Or prijs.

Met zijn veel geprezen boek Revolutionary Road fileert Richard Yates de droom van het gelukkige gezinsleven en is in de ogen van velen een moderne klassieker. Jacob Derwig maakte een bewerking van het boek, voor het eerst naar het toneel gebracht bij Theater Rotterdam in een regie van Erik Whien.

 


Locatie
Diverse locaties Nederland
Datum

4 dec Schouwburg Agnietenhof, Tiel
6 t/m 8 Theater aan het Spui, Den Haag
9 t/m 11 Theater Rotterdam Schouwburg
13 dec Schouwburg Utrecht
15 dec Chassé Theater, Breda
16 dec Parktheater, Eindhoven
17 dec Schouwburg Amstelveen
19 dec Schouwburg Odeon, Zwolle
22 dec Meevaart, Amsterdam
23 dec Theater de Flint, Amersfoort

Regisseur
Erik Whien
Artiesten
Theater Rotterdam
Actors
Jacob Derwig