OBJECT Rotterdam 2018

 

Het weekend van 9 tot en met 11 februari 2018 neemt designbeurs OBJECT intrek in het modernistische HAKA-gebouw en de wereldberoemde Euromast. Elk jaar groeit het platform in omvang en in aanbod. Komende editie doen er ruim 150 designers mee, gevestigde namen, bekende labels en heel veel aanstormende ontwerpers. 

OBJECT biedt elk jaar een uitgekiend aanbod van gevestigde labels en jonge ontwerpers en is dé plek om een nieuwe lichting designers te spotten. Verschillende designdisciplines (product, meubel, mode, sieraden, grafisch, architectuur) zijn door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld en uiteenlopende materialen zoals keramiek, hout, textiel en glas komen aan bod. Dit alles in de industriële ambiance van het modernistische HAKA-gebouw. Een kaartje voor OBJECT is dit jaar inclusief een bezoek aan de Rotterdamse Euromast waar beeldend kunstenaar Christie van der Haak in opdracht van New Citizen Design een bijzondere installatie toont.

OBJECT presenteert deze editie veel bijzondere samenwerkingen en nieuwe producten. Het net opgerichte Glaslab lanceert een samenwerking tussen kunstenaars Marc Mulders en Jan Koen Lomans. Chris Slutter toont een nieuw meubel voor designlabel Pilat & Pilat, het Zuiderzeemuseum brengt Merel Karhof die het oude ambacht tanen weer leven inblaast en designduo Bernotat&Co heeft voor Gispen een serie stoelen ontworpen. Het collectief The Materialists presenteert zich voor het eerst op OBJECT met werk van zes jonge talenten met een passie voor papier. Naast interieurlabels en -winkels als Loof, Plaisier Interieur en Just Haastnoot doen deze editie ook bekende labels als Lensvelt en Weltevree aan de beurs mee. Nieuwe deelnemers zijn ook: NIGHTSHOP, Paula Arntzen, Tristan Frencken, Rive Roshan, Joris Kuipers, Tjimkje, Rick Tegelaar en vele anderen.

OBJECT heeft zich in zes jaar ontwikkeld tot een interdisciplinair designplatform om te kijken en te kopen. Monumentale installaties van Jennifer de Jonge, Petra Vonk en Anton Hendrik Denys worden afgewisseld met meubels van Jeroen Wand, Ontwerpduo, WANDSCHAPPEN en het Rotterdamse label MCDW. Subtiele sieraden van Jori Spaa, jong talent Iris Claessens en Koen Jacobs worden getoond naast keramiek van Cor Unum en Juliette Warmenhoven. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het kleurrijke werk van gevestigd ontwerper Michael Barnaart, ambachtelijke schoenontwerpen van Raphia en fashion designers Bobbine Berden en Lizzy van Megen die net afzwaaiden aan de HKU.

De beurs wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie, het karakteristieke HAKA-pand, vlakbij het bruisende Vierhavensgebied. Het HAKA is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is sinds 1 november 2017 eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers nu een unieke kans om even binnen te kijken. Na de beurs wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca.

 


Locatie
HAKA-gebouw
Datum

9 t/m 11 februari 2018

Prijs
Volwassenen 12,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis
website
http://objectrotterdam.com/