Praise Be – Margaret Atwood

Op 79-jarige leeftijd is de Canadese schrijver Margaret Atwood een wereldwijde sensatie. Op 10 september  2019 verschijnt, 34 jaar na de publicatie van haar meest beroemde boek The Handmaid’s Tale, het langverwachte vervolg, The Testaments.

In De Balie duiken ze de dag erna met schrijvers en kunstenaars in de wereld van Margaret Atwood. Wat maakt het werk van Margaret Atwood zo actueel? En wat is de kracht van haar speculatieve fictie?

Ruim dertig jaar geleden, in 1985, schreef Margaret Atwood het boek The Handmaid’s Tale: een verhaal over een dystopische wereld waarin de weinige vruchtbare vrouwen door de machthebbers gebruikt worden als dienstmaagden. In 2019 zijn The Handmaid’s Tale en Margaret Atwood een cultureel fenomeen, een symbool voor vrouwenrechten en een protest tegen onderdrukking. Er worden wereldwijd miljoenen exemplaren van haar boeken gekocht, de op haar boek gebaseerde tv-serie won een Emmy, en Margaret Atwood werd door The New Yorker uitgeroepen tot de ‘profeet van de dystopie’.

In De Balie onderzoeken ze haar impact in de hedendaagse maatschappij. Hoe verhoudt haar werk zich tot een nieuwe generatie feministen?

 


Locatie
De Balie
Datum
11 september , 2019
Prijs
€30,00 Toegang incl boek De Testamenten / € 10,50 Alleen entree