Revolutions

Een reusachtige videowand, livemuziek en een interactieve app: NTjong en Het Nationale Theater pakken groots uit voor de zenuwslopende scifi-thriller Revolutions.

Revolutions speelt zich af in de toekomst, zo’n tweehonderd jaar van nu, waarin technologie het hele bestaan heeft overgenomen en er geen privacy meer bestaat. Noël Fischer neemt de regie voor haar rekening. Daan Windhorst, schrijver van onder andere VPRO-sciencefictionserie Missie Aarde, heeft de tekst geschreven van deze derde coming of age -voorstelling. Revolutions volgt hiermee het succesvolle Lord of the Flies en Bloedlink op. Windhorst liet zich inspireren door onder meer de Netflix-serie Black Mirror, de filmreeks The Hunger Games en het boek 1984.

De Toekomst. Er is geen minister-president meer, maar een ceo. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke hologram-assistent en meer streams en dan hij kan wensen. We zijn gelukkiger dan ooit. Zeggen ze. Drie jongeren voelen zich echter niet thuis in deze wereld van schermen en hologrammen. Ze voelen -los van elkaar- dat er iets niet klopt en gaan op onderzoek uit. Ze blijken uitverkoren om de revolutie te ontketenen en alles te veranderen. Maar hoeveel zijn ze echt bereid om op te offeren en hoever willen ze hiervoor gaan?

Revolutions is van donderdag 21 februari tot en met zondag 14 april 2019 te zien in Den Haag en de rest van Nederland.