App wijst de weg naar toneel

Een app die bezoekers wegwijs maakt in het grote aanbod van toneelvoorstellingen. De Toneel Publieksprijs lanceert een app met een overzicht van alle Toneel Publieksprijs voorstellingen, -theaters en -acteurs. De Toneel Publieksprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de beste toneelproductie volgens het publiek. Met de app is het nog makkelijker om te  stemmen op  voorstellingen of te kijken waar welke voorstelling speelt.

Met de app kunnen toneelliefhebbers zoeken op voorstelling, acteur en locatie. Met één klik kunnen er kaarten gekocht worden en kan er direct gestemd worden op de voorstellingen. De nieuwe Toneel Publieksprijs App is ter beschikking gesteld door MissMarvel’s.

Wij wilden graag de uitdaging aangaan om binnen korte tijd een iPhone en Android app voor de Toneel Publieksprijs te ontwikkelen. De app is zo ontwikkeld dat we de basis hebben gelegd voor een “Theater app” met essentiële functionaliteiten zoals agenda, voorstellingsinformatie en acteurbio’s. Alle theaters in Nederland kunnen nu – snel en voor een scherpe prijs – de app voor hun theater invullen en in gebruik nemen.” – Casper Meijerink, MissMarvel’s.

Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op toneelpublieksprijs.nl kunnen bezoekers van de desbetreffende voorstelling een cijfer tussen de 1 en 10 geven. Heeft een voorstelling 100 stemmen en voldoet het gemiddelde cijfer aan de nominatie-eis, dan is de voorstelling genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Na de nominatie gaat het stemmen gewoon door, zodat aan het eind van het seizoen de winnaar van de Toneel Publieksprijs bepaald kan worden. De winnaar van de Toneel Publieksprijs wordt in september 2013 bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is de ESTA Acteerprijs. Publiek kan nu ook stemmen op zijn of haar favoriete acteur en actrice, zoals o.a. Halina Reijn, Carine Crutzen en Pia Douwes, en Thijs Römer, Daan Schuurmans en Nasrdin Dchar. Aan het einde van het toneelseizoen wordt de prijs aan een van de genomineerde acteurs en actrices uitgereikt. Stemmen kan via de app en www.toneelpublieksprijs.nl/acteerprijs.

De app is te downloaden via de App Store en Google Play.