De eerste 2nd screen film

De thriller APP is de eerste bioscoopfilm ter wereld die ondersteund wordt door een revolutionaire second screen applicatie. Via het tweede scherm volgt de kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn die op key scènes van de film op het grote doek en een mobiele device samenkomen. De kijker zal worden verrast met intrigerende foto’s, geluiden en extra film scènes die volledig synchroon lopen met de film en die optimaal in het scenario zijn geïntegreerd.

Het is een wereldwijde primeur, waarin een Second Screen App gekoppeld wordt aan een feature film. Anders dan tot nu toe gebruikelijk is bij second screen Apps, gaat het hier dus niet om een game o.i.d. maar maakt de App een integraal onderdeel uit van het verhaal van de film. Mensen met de App krijgen meer te zien en hebben daarmee een ander perspectief dan mensen zonder App. De App vult de film aan en andersom. Toch is er daarbij op gelet dat de film ook op zichzelf staat. De bioscoopliefhebbers zonder App kunnen overigens ook volop van de thriller genieten.

De App komt beschikbaar voor iOS en Android toestellen. Omdat internet niet altijd beschikbaar is in de bioscoop werkt de App tijdens de film zonder internet.

Service2Media heeft de App gebouwd in samenwerking met de makers van de film, 2CFilm en Civolution, waarbij veel tijd is gestoken in een maximale gebruikerservaring door een goed plot met materiaal dat speciaal voor de app is geschoten, perfecte synchronisatie en een robuuste techniek. “Nog nooit eerder is second screen technologie toegepast in de bioscoop. Onze grootste uitdaging is om de inhoud van de film en de content voor de second screen naadloos op elkaar aan te laten sluiten”, aldus producer Robin de Levita.

Momenteel is de second screen App nog niet beschikbaar, maar op www.appdefilm.nl kan men zich alvast inschrijven voor de APP-news alert. Degenen die zich aangemeld hebben krijgen automatisch via de e-mail bericht wanneer men de App kan downloaden. Voor Android via Google Play en voor IOS via de App Store.

De bioscoopfilm APP is de eerste van een serie speelfilms die wordt ontwikkeld en geproduceerd door filmproductiemaatschappij 2CFILM, een onderdeel van Imagine Nation, de nieuwe joint venture van Robin de Levita en Kees Abrahams. De regie is in handen van Bobby Boermans.