Arthur Japin wint Luisterboek Award

In het Radio 1 programma Kunststof Radio (NTR) is bekendgemaakt dat Maar buiten is het feest van Arthur Japin, de meeste stemmen heeft gehaald en de Luisterboek Award 2013, de prijs voor de beste voorlezer of spreker, heeft gewonnen.

Het boek werd geschreven en als luisterboek ingesproken door de auteur. ‘Japin leest niet voor, hij acteert. Hij is zijn boek, met alle hartstocht en tederheid die een microfoon kan opnemen. Japin kleurt zijn personages zoals alleen de schrijver zelf dat mag en kan’, aldus de jury die een shortlist maakte van tien boeken waarop gestemd kon worden. Op de tweede plaats eindigde Hier komt de poëzie van de voormalige Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. Het door Job Cohen ingesproken Reizen zonder John van Geert Mak behaalde de derde plek.

Alle drie luisterboeken zijn uitgegeven door uitgeverij Rubinstein. In totaal hebben ruim 6000 mensen hun stem uitgebracht. De Week van het Luisterboekduurt t/m zondag 28 april 2013.

Tijdens de week wordt door de boekhandel het Luistergeschenk Electrifying Berlijn cadeau gedaan aan haar klanten bij aankoop van minimaal € 9,95 aan Nederlandstalige (luister)boeken. Electrifying Berlijn is gelezen én geschreven door Leo Blokhuis en verhaalt over Berlijn als het muzikale en culturele centrum vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw, de Berlijnse periode van David Bowie ten tijde van Low, Heroes en Lodger, tot het Berlijn van nu als de techno-hoofdstad van de wereld.

De openbare bibliotheek geeft het geschenk tijdens de Week van het Luisterboek aan nieuwe leden en leners van luisterboeken. De Week van het Luisterboek bestaat sinds 2005. De Luisterboek Award werd voor de vijfde keer uitgereikt. Vanaf 2012 wordt de week door de Stichting CPNB gepromoot.