Bob Geldof op Parkpop

Het programma van Parkpop op 30 juni 2013 is aangevuld met festivalkoning Bob Geldof. Bob Geldof werd tijdens de jaren zeventig bekend als frontman van the Boomtown Rats, die dankzij de hit ‘I Don’t Like Mondays’ niet meer uit de popgeschiedenis is weg te denken. Geldof wierp zich al snel op tot een kleurrijke woordvoerder voor de rockmuziek. Zo organiseerde hij het megaconcert Live Aid in 1985 dat meer dan 140 miljoen euro opbracht voor projecten in Afrika.

Andere namen zijn de Britse Jo Harman, De Kraaien en Skip&Die. Jo Harman brengt een opwindende mix van blues, roots, gospel en soul. Haar carrière zit in een ware stroomversnelling. De recensies voor haar debuutalbum ‘Dirt On My Tongue’ blijven uit alle hoeken binnenkomen en zijn geweldig. ‘Real singer, real music, real deal’, aldus de BBC.

De gemaskerde Haagse heren van De Kraaien zetten een opruiende show neer vol entertainment en rock&roll. Ook Skip&Die zal the talk of the town zijn. Brein achter deze formatie zijn de Zuid-Afrikaanse zangeres/kunstenares Cata Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum). Skip&Die zorgt dan ook voor een vette show vol afro-electrobeat.

Eerder werd al bekend dat Sinéad O’Connor, Hoffmaestro en Barry Hay & the Flying V Formation naar het gratis popfestival komen.