Belangrijkste dansprijzen uitgereikt

Op vrijdag 12 oktober 2018 zijn de belangrijkste dansprijzen van ons land uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen in Theater aan het Vrijthof te Maastricht: de prestigieuze Zwanen, de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018 voor veelbelovend choreografietalent, de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018 voor veelbelovende makers van jeugddans en de De Châtel Award, uitgereikt door Krisztina de Châtel.

Het Gala van de Nederlandse Dansdagen is een feestelijke avond, waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Daarnaast hebben een aantal toonaangevende gezelschappen alvast een voorproefje laten zien van komend seizoen.

De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2018′ is toegekend aan We Are Nowhere Else But Here van Stephen Shropshire Foundation in coproductie met Korzo producties.
Danser Guido Dutilh kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2018′ voor zijn rol in Wir sagen uns Dunkles van Nederlands Dans Theater 2.

De prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018 is toegekend aan Dunja Jocic. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018 is toegekend aan 155. De De Châtel Award is door Krisztina de Châtel uitgereikt aan Florentina Holzinger.