Dichters & Drags op het Wintertuinfestival

Op zaterdagavond 28 november komen dichters en drags samen tijdens het Wintertuinfestival in Doornroosje te Nijmegen. In een flamboyante dragshow brengen jonge, onstuimige dichters een ode aan de glamoureuze dragqueens en -kings. Het programma is de feestelijke afsluiter van een bomvolle avond.

Dichters & Drags is een groot feest waarbij dragqueens en -kings voor het eerst de catwalk delen. De jonge dichters Daan Doesborgh, Martin Rombouts, Joost Oomen en Roos Vlogman brengen een ode aan de sexy drags RueBella, Marcella, Miss Valentina en Alix. De presentatie is in handen van de immer charmante en scherpe Quirijn Lokker en de muziek komt van dj Hizzle, het meesterbrein achter deze en vele andere dragshows. Het programma loopt over in een  feest met 100% dansgarantie. Eerder op de avond is er een moment waar de achtergrond van de dragshow aan bod komt.

Dichters & Drags is onderdeel van de grootste festivalavond van het Wintertuinfestival, waarbij er talloze programma’s zijn in de twee zalen, het café, de hal en zelfs de backstage van Doornroosje. Onder meer Toon Tellegen, Tommy Wieringa, Simone van Saarloos, Kader Abdolah, Saskia De Coster, Bas Heijne, Tourist Lemc, Henk van Straten, Nyk de Vries en talloze aanstormende talenten zijn te gast.

Het Wintertuinfestival vindt van 26 tot en met 29 november 2015 plaats in Nijmegen. Het thema ‘Hoop’ staat centraal. Hoe staat het met het engagement in de literatuur en kan de literatuur hoop bieden?