Drift Profiles #1

De rauwe ambiance van cultureel erfgoed De Vasim in Nijmegen vormt op zaterdag 29 november 2014 opnieuw het decor voor Herfstdrift Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar is dit jaar het programma verbreed met een extra podium. Met ruim twintig artiesten verdeeld over vier stages maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting.

Miss Yvy was benieuwd naar de Driftbezoeker, Wie zijn het, en wat maakt Drift zo speciaal voor ze. In aanloop naar het festival wat profielen van Drifters, Hierbij deel 1.

Fotograaf: Otis Kanseyo

 

Iris 26 jaar, woont sinds haar 18e in Nijmegen, al 10 jaar verliefd.

 

Hoeveelste keer Drift?

Dit wordt mijn 5e keer Drift!

Waarom Drift?

Waarom niet! Hèt event van Nijmegen en omstreken. Alleen maar leuke lieve mooie mensen die gezamelijk genieten.

Welke dj zou je nog op Drift willen zien?

Ambiance en sfeer staan voorop, een favoriete dj zou ik niet kunnen kiezen!!

Wat verwacht je van aankomende Drift?

Een grote familie die compleet uit hun plaat gaat!

Op welke locatie zou je een keer Drift willen zien?

Ik zou Drift heel graag Op het waalstrand van Nijmegen willen zien. Groot opgezet met tenten lampjes, en een warme zomerse ondergaande zon.

Heb je nog suggesties voor Drift?

Mijn suggestie is: keep on going!

Waar wordt je driftig van op een druilerige zondag?

Driftig word ik van mensen die langzaam lopen.

Als je Drift in 1 woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Drift in één woord: eclectisch!

Als je iemand mocht kiezen om mee naar Drift te gaan, wie zou dat zijn en waarom?

Als ik iemand mee kon nemen naar Drift, dan zou het mijn lieve zusje zijn; woont al 4 jaar niet meer in Nijmegen en mist enorm veel!

 

Juul Cornips

 

Hoeveelste keer Drift?

Pfff, goede vraag. Ik denk dat ik rond 2004 voor het eerst op een DRIFT feestje was. Op een donderdag avond in Roosje. Sindsdien heb ik niet veel feestjes van Drift meer gemist.

Wie is je favoriete DJ en waarom?

Moeilijk om te zeggen. Er zijn zo veel goede DJ’s die allemaal een andere stijl hebben. Een van mijn favorieten op dit moment is Tama Sumo. Haar sets zijn altijd dynamisch, vol funk en samba. Pure house met ballen! Maar de laatste keer op Drift was ik ook weer helemaal onder de indruk van Jef Mills. Stevige techno, zonder dat het een moment saai wordt en technisch perfect. Er zijn maar weinig DJ’s die techno kunnen draaien zoals hij.

Wat verwacht je van aankomende Drift?

Tot nu toe weten ze bij Drift iedere editie weer te overtreffen. Met iedere editie zie je het festival groeien, zowel kwantitatief als kwalitatief, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid en intimiteit. Voor Herfstdrift verwacht ik sowieso weer veel goede muziek, een mooi decor en heel veel lieve mensen.

Waar wordt je driftig van op een druilerige zondag?

Druilerige zondagen zijn gemaakt om te chillen. Lekker op de bank, filmpje aan. Heerlijk! Maar of je daar nou echt driftig van wordt…? Nee, doe dan maar een dampende Panoramabar. Jammer dat je daar dan wel weer helemaal voor naar Berlijn moet.

Als je Drift in 1 woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Hansworst.

Wat is je meest memorabele Drift moment?

Ook weer zo’n leuke vraag… In de afgelopen jaren zijn er genoeg memorabele momentjes geweest. Maar een moment vergeet ik nooit meer. Volgens mij was dat na het eerste festival, tijdens de after in Roosje. Brent en Alex sloten af in de grote zaal. Er waren al drie ‘laatste’ platen opgelegd, toen Brent ‘The Island’ van Daypak & Padberg opzette. Ik keek om me heen en zag iedereen in de zaal met een brok in de keel. Zoiets maak je niet vaak mee op een dansvloer.

Als je iemand mocht kiezen om mee naar Drift te gaan, wie zou dat zijn en waarom?

Er zijn altijd zoveel leuke mensen op Drift, dat ik eigenlijk nooit iemand mis. Iedereen is er gewoon altijd. Als het moet kun je me er in mijn eentje afzetten. Ik kom wel thuis. Of niet. We zien wel.

 

Lara Lupgens

 

Hoeveelste keer Drift?

Helaas heb ik pas twee keer drift op mijn lijstje staan, waarschijnlijk ben ik daarmee het driftersgroentje van de groep. Maar dat maakt niet uit want dit jaar heb ik alle tijd om dat goed te maken. Zie dit bericht als de introductie van een vaste gast.

Wat is je favoriete DJ en waarom?

Echt een favoriete DJ heb ik niet. Ik luister altijd naar verschillende nummers van verschillende DJ’s en artiesten. Dat komt omdat ik in mijn vrije tijd een gepassioneerde hekel heb aan hele mixtapes of albums. Veel te eentonig naar mijn mening. Daarvoor ben ik te onrustig… te driftig. Toch zal ik een gewenst antwoord op de vraag geven en mij richten tot een DJ in het bijzonder: Het was een geweldige ervaring bij een van zijn optredens: Derrick May.

Wat verwacht je van aankomende Drift?

Aankomende Drift, Herfstdrift, wordt volgens mij een grote chaotische feestbende waarbij het technodak er helemaal af gaat. Zelf ben ik al mijn vrienden en kennissen aan het optrommelen om erbij te zijn en in de directe omgeving hoor ik steeds meer geluiden van mensen die aanwezig zullen zijn.

Waar wordt jij driftig van op een druilerige zondag?

Daarop heb ik maar een antwoord: Appelmoes. Op mijn brakke dag eet ik graag appelmoes, lekker ijskoud en water-dampend uit de koelkast. Waarschijnlijk is dat een overgebleven fetisj uit de kindertijd.

Als je Drift in 1 woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat zijn?

ONRUST. Als ik aan drift denk dan denk ik aan onrust, maar wel op een positieve manier. Drift is het soort feestje waarbij je je helemaal laat gaan. Er zijn geen grenzen en er zijn geen remmen: het enige dat telt is jouw epische avond met goede muziek en de driftige mensen om je heen.

Wat is je meest memorabele Drift moment?

Voor mij is dat de drifters-borrel, vlak voor het Drift-feest met Art Department. Daar leerde ik voor het eerste de gezichten achter de organisatie kennen en dat deed mijn ogen toch een beetje openen. De oprechte en enthousiaste mensen achter de organisatie drukken namelijk een gigantische stempel op het feest zelf. Het is hun invloed die de sfeer daar zo relaxed maakt en het is hun inzet die het feest tot de ultieme ervaring omtovert.

Als je iemand mocht kiezen om mee naar Drift te gaan, wie zou dat zijn en waarom?

?Daar kan ik maar een antwoord op bedenken: mijn beste vriend en mede-drifter Stef van Heugten. Met hem maak je op ieder feestje iets bizars mee en het is daarom telkens weer een avontuur om met hem op pad te gaan.

 

Taylor Berkmans & Lars Hoeben, beiden afkomstig uit Sittard, Fotografen VAAG, die vaak voor Drift fotograferen.

Hoeveelste keer Drift?

Taylor: Mijn eerste keer drift was ‘Drift fest’ drie jaar geleden. Dat was die keer toen Ben Klock 3 uur afsloot in de Vasim en vervolgens nog 4 uur lang draaide op ‘Nachtdrift’.Na deze editie ben ik er geloof ik elke keer bij geweest.

?Lars: Ik schat dat de volgende keer Drift mijn 8ste a 9e keer wordt. Dat voor mij hier nog vele keren bij gaan komen staat als een paal boven water

Waarom Drift?

Taylor: Persoonlijk vind ik Drift nog altijd een van de aller aller leukste evenementen hier in Nederland. Waar dit mee te maken heeft, ik weet het niet zo goed. Denk dat veel dingen hierin een rol spelen. Het volk in Nijmegen bijvoorbeeld. Ze zijn altijd heel relaxt en open. Wat je in Nijmegen ziet, zie je vrijwel nergens, Alsof iedereen elkaar al jaren kent en iedereen is elkaars beste vriend. Een grote famillie daarzo.

Lars: Je pakt goede muziek, fijne mensen, dope locaties en een overload aan sfeer, voeg dat alles samen: et voilà, je hebt Drift. Daarom dus Drift!

Welke DJ zouden jullie nog op Drift willen zien?

Taylor: Echt voorkeur naar bepaalde dj’s heb ik nooit. Want zelfs een van mijn favoriete Deejays heb ik al een keer een verschrikkelijke set horen draaien. Enkele deejays welke ik wel echt graag zie zijn: Boo Williams, Ron Trent, Mike Huckaby, MotorCityDrumEnsemble, Rick Wade, Chez Damier, Marquis Hawkes, KINK, Octave One, dvs1, R-Hood, Trevino, parallel9, Smallpeople.

Lars: Motor city drum ensamble, het liefst met een zonnetje boven ons hoofd. Maar met KiNK maak je mij ook heel blij!

Wat verwacht je van aankomende Drift?

Taylor: Normaal gezien probeer ik vooraf zo min mogelijk verwachtingen te hebben bij het bezoeken van een evenement. Dan kan het in ieder geval niet tegenvallen, haha. Met een lineup als deze verwacht ik in ieder geval wel, dat ‘herfstdrift 2014’ zal uitverkopen.

Op welke locatie zou je een keer Drift  willen zien?

?Taylor: Ik heb veel goede verhalen gehoord over het nieuwe Doornroosje. Ik Ben heel erg benieuwd wat ze ervan hebben gemaakt. Door al deze verhalen denk ik dat Doornroosje een prima locatie zal zijn voor een editie van Drift. Echter maak ik me niet druk dat dit niet zal gaan plaatsvinden, het is alleen nog even afwachten wanneer.

Waar worden jullie driftig van op een druilerige zondag?

Taylor: Het bewerken van de foto’s welke ik maakte op een driftige zaterdag. Bij het terugzien van je foto-reeks word ik meestal wel vrolijk ja.

Lars: Ik word driftig wanneer ik op een goed feest sta waar ik ook nog eens samen met Taylor mijn hobby kan uitoefenen. Fotograferen! Ik doe niets liever dan van goede muziek genieten en ondertussen wat plaatsjes schieten. Maar wanneer mijn SD-kaartje in mijn laptop verdwijnt en ik zelf tevreden ben over de foto’s die op mijn scherm verschijnen ben ik op z’n Driftigst!

Wat is je favoriete DJ en waarom?

Taylor: Ik hou van deejays welke een typische house-groove combineren met een lekker tempo. Als voorbeeld neem ik Robert Hood/ Floorplan.

Lars: Dat is sowieso Motor city drum ensamble. Van zijn heerlijke disco platen word ik keer op keer weer vrolijk. Zijn producties zijn geweldig en laatst heb ik hem eindelijk in reallife zien en horen draaien, dat was fantastisch!

Als je Drift in 1 woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

Taylor: Liefde!

Lars: Luisterrijk!

Als je iemand mocht kiezen om mee naar Drift te gaan, wie zou dat zijn en waarom?

Lars: De wethouder van Sittard-Geleen! Zodat hij zelf kan ervaren hoe een feest hoort te zijn. Niet zoals die slappe-pap die ze ons in Limburg voorschotelen!

Wat is je meest memorabele Drift moment?

Taylor: Dat was op Drift tot de laatste snik.Toen Josh Wink ‘The music sounds better with you’ van Stardust draaide. Goosebumps all over my body.

Lars: Dat was tijdens de “Witte donderdag” editie. Dit was voor ons de eerste editie die wij mochten fotograferen. Hier heb ik destijds erg naar uitgekeken en de avond meer dan dik te noemen!

Wil je zelf nog iets kwijt?

Lars:  Ik wil graag alle mensen achter Drift bedanken voor wat ze voor iedereen betekenen. Maar in het bijzonder voor wat ze voor ons betekenen. Dit waardeer ik enorm.Verder hoop ik dat we nog lang van Drift mogen genieten en dat we nog maar vaak driftig mogen worden.

 

Herfstdrift vindt plaats op zaterdag 29 november 2014 in De Vasim te Nijmegen.