Johanneke ter Stege wint Talentprijs Overijssel 2016

Muzikant, dichter en fotograaf Johanneke ter Stege heeft de Talentprijs Overijssel 2016 gewonnen. Het multitalent kreeg de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning Ank Bijleveld in Theater Odeon in Zwolle.

Johanneke ter Stege (1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN waarmee ze momenteel in de Popronde speelt. Daarnaast is ze tot en met 2017 de stadsdichter van Deventer.

Nu mag ze zich winnares van de Talentprijs Overijssel noemen, in navolging van rapper Typhoon en jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

Johanneke ter Stege wordt ondersteund door productiehuis Oost-Nederland (ON) in Deventer. Ze valt onder de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podium Kunsten, bedoeld voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen.

ON is gespecialiseerd in talentontwikkeling en houdt zich als onderdeel van interdisciplinair productiehuis De Nieuwe Oost bezig met het bedenken en produceren van culturele producties. Het uitgangspunt is daarbij ‘ongewone dingen voor normale mensen’, wat projecten oplevert als Kyteman‚Äôs Hiphop Orkest, NO blues, Het Geluid Van, RAMKOERS en Knarsetand.