Last Hijack Interactive

Last Hijack Interactive gaat woensdag 23 april 2014 live op lasthijack.com. De interactieve online documentaire onderzoekt de kaping van een schip vanuit het Somalische en westerse perspectief en is een aanvulling op de film van Femke Wolting en Tommy Pallotta die vanaf 24 april in de bioscopen draait.

Door beide kanten van het verhaal te onderzoeken, geeft Last Hijack Interactive de gebruiker de kans de complexe realiteit achter piraterij in Somalië te bekijken door de ogen van een piraat en een kapitein, een advocaat en een journalist, een ouder en een echtgenote.

De interactieve online documentaire combineert filmbeelden met animatie en geeft de gebruiker de kans de verhalen van deze mensen te volgen tot aan de kaping en de gevolgen ervan. Wat zijn de oorzaken en consequenties van piraterij? Wat is de impact van piraterij in Somalië en westerse landen?

Door feiten en gegevens fraai te visualiseren geeft Last Hijack Interactive een unieke, informatieve en onthullende blik op de duistere wereld van kapingen in Somalië.