Manuscripta wordt reizend festival

Het boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, wordt een reizend festival. De komende jaren zal het boekenseizoen telkens in een andere stad openen. Dit jaar strijkt Manuscripta neer in het hart van Utrecht, tijdens het Uitfeest, een Culturele Zondag op 7 september 2014.

Op de podia in en rondom het Stadhuis van Utrecht en in cultureel culinair warenhuis de Winkel van Sinkel worden diverse optredens van auteurs geprogrammeerd, die hun nieuwe boeken presenteren. Daaromheen is de Schrijversmarkt waar auteurs hun nieuwste boeken signeren en verkopen. Manuscripta in Utrecht wordt georganiseerd door CPNB i.s.m. Culturele Zondagen en Het Literatuurhuis.

Gemeenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Manuscripta edities 2015 en verder. Naast aandacht voor de nieuwste boeken wordt voor de vierde keer op Manuscripta de Europese Literatuurprijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 voor de schrijver van het bekroonde boek en €5.000 voor de vertaler. Tevens wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekendgemaakt, de winnaar ontvangt de Albert Hogeveen Bokaal.