Parool Film Fest opent met Borg/McEnroe

Borg/McEnroe van de Deense regisseur Janus Metz Pedersen opent op woensdag 4 oktober de tweede editie van het Parool Film Fest (Paff). De film beleeft hiermee zijn exclusieve Nederlandse première in de FilmHallen te Amsterdam.

Borg/McEnroe laat zien hoe een van ‘s werelds grootste tennisiconen Björn Borg (gespeeld door de Zweedse acteur Sverrir Gudnason) en zijn rivaal John McEnroe (Shia LaBeouf) zich voorbereiden op hun legendarische Wimbledonfinale in 1980.

De finale, de apotheose van de film,  werd destijds omschreven als ‘When Ice Met Fire’. De tweede editie van Paff vindt plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2017.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool: “Na Tonio is het opnieuw gelukt om ons festival te openen met een bijzondere film. Sportfilms zijn een fascinerend genre. Niet alleen omdat ze inzicht bieden in het hoofd van topsporters, maar ons ook veel vertellen over strijd voeren, mentale weerbaarheid  en grenzen verleggen.”

In oktober dit jaar vindt de tweede editie van Parool Film Fest plaats, een jaarlijks filmfestival georganiseerd door dagblad Het Parool, De FilmHallen en September Film. Tijdens het festival kan het publiek vijf dagen genieten van de nieuwste kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland. Hiermee presenteert het festival zich als open podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. Behalve de vertoning van nieuwe films biedt PAFF een randprogramma met talkshows, lezingen en muziek.