Uitreiking J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2021, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, wordt uitgereikt op zondag 14 februari 2021, tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het feestelijke programma rondom de uitreiking vindt plaats in De Nieuwe Liefde te Amsterdam en zal te volgen zijn via een livestream.

Isolde Hallensleben eert Maarten Biesheuvel, de drie genomineerden worden geprezen in een lofrede, zij dragen voor uit eigen werk, jurylid Christine Otten brengt een ode aan het korte verhaal en Gidon Nunez Vaz zal het programma feestelijk omlijsten. De middag wordt gepresenteerd door Arjen Fortuin.

De livestream is gratis te volgen, maar vooraf registreren is verplicht. Dat kan door je aan te melden op de site van De Nieuwe Liefde.

Aanvang livestream: 16.00 uur.

De jury bestaat dit jaar uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert. Zij hebben drie verhalenbundels genomineerd voor de prijs voor de beste verhalenbundel:

Een man met goede schoenen van Rob van Essen (Atlas Contact): ‘Als geen ander kan Van Essen de wereld zoals we die kennen beschrijven, lichtvoetig, met humor en een vleugje melancholie.’

Ik moet u echt iets zeggen van Mensje van Keulen (Atlas Contact): ‘In slechts een paar bladzijdes, en in een kort tijdsbestek – geen enkel verhaal bespant meer dan vierentwintig uur – haalt Van Keulen complete levens overhoop, op een overtuigende, haast methodische manier.’

Rustig aan, tijger van Joost de Vries (Das Mag): ‘Tezamen vormen de verhalen een messcherpe én vermakelijke analyse van de millenialgeneratie. De jury bewondert het coherente en verdiepende karakter van Rustig aan, tijger.’

 

Het prijzengeld voor de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt bijeengebracht door een crowdfundingsactie op platform Voor de Kunst. De hele opbrengst van gaat naar de prijswinnaar. Doneren? Dat kan hier tot 12 februari!