Wereldpremière Bram Fischer op het Movies that Matter Festival

Bram Fischer de nieuwe speelfilm van Jean van de Velde (Hoe Duur Was de Suiker, All Stars, Wit Licht) gaat op zondag 26 maart 2017 in wereldpremière op het Movies that Matter Festival, als onderdeel van het Camera Justitia programma over recht en gerechtigheid.

Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen, De Dominee) speelt advocaat Bram Fischer, de raadsman van Nelson Mandela met een gevaarlijke dubbelrol. Hij komt daardoor voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen welzijn?

Het film- en debatfestival van Movies that Matter vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. In negen dagen biedt het film- en debatfestival ruim zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

Bram Fischer is een productie van Richard Claus & Co. en Spier Films, in coproductie met BNN-VARA, On Stilts Productions, Wild at Art en Broadbean Media. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO Fonds, Abraham Tuschinski Fonds en The Department Of Trade And Industry South Africa. Distributeur September Film brengt BRAM FISCHER op 13 april uit in de Nederlandse bioscopen.