Wintertuin publiceert vier nieuwe chapbooks

Sinds september 2014 is Wintertuin naast productiehuis ook literair agent. Wintertuin is een agentschap nieuwe stijl. Een groep talentvolle, jonge schrijvers wordt intensief begeleid bij hun carrière.

Naast vertegenwoordiging van de auteurs biedt Wintertuin een compleet platform: redactionele begeleiding bij de totstandkoming van nieuw werk, het maken van een chapbook, optredens in literaire producties en de mogelijkheid les te geven binnen het workshopprogramma van Wintertuin.

Wat een EP voor een muzikant is, is een chapbook voor een schrijver. De vier te verschijnen chapbooks lopen uiteen qua thema en schrijfstijl. Juliet Gagnon heeft met Left een bundel geschreven met verhalen die als foto’s lezen. Het soort foto’s waarop je, als je goed kijkt, ziet dat er iets niet klopt. Helena Hoogenkamp schreef met Kleine zeemeermin, per ongeluk dood een coming of age in een omgeving waar een tsunami van aardappelpuree de grootste dreiging is.

Lotte Lentes vertelt in De jongen, het stof het verhaal van de Franse Majid, die zich wil bewijzen maar daar keer op keer in faalt. Tot hij op een dag de kans krijgt om toch een held te worden. Wout Waanders heeft met Olifantopia een pretpark gebouwd: gedichten van familie-attracties tot thrill rides. Een ding is zeker: na een dag in Olifantopia ben je gedesoriënteerd.

De presentatie van de chapbooks vindt plaats tijdens het Wintertuinfestival, op 27 november in Nijmegen.