Congo


Congo is een spraakmakende thriller gebaseerd op historische feiten en zeer uitgebreid onderzoek, die blootlegt hoe koning Leopold II heeft kunnen doen wat hij heeft gedaan in Congo. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, slechts enkele feiten zijn aangepast. Auteur Gregor Vincent, schreef eerder Bonus Time en heeft in zijn carrière veel van dichtbij meegemaakt. Van een bomaanslag op zijn kantoor van The Bank of America tot de ontvoering van Gert-Jan Heijn toen hij bij Ahold werkte. Zijn ervaringen en gedetailleerde kennis van de machinaties van de internationale zakenwereld vormen de basis voor zijn thrillers.

2008

De bevolking van de lage landen maakt op hardhandige wijze kennis met de meedogenloze wetten van de bancaire sector. Het Nederlands-Belgische conglomeraat Fortis valt om, ondanks tientallen miljarden staatssteun. Pensioenen verdampen, fortuinen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al snel wordt duidelijk dat er sprake was van wanbeleid bij Fortis. Maar dat er een veel duisterder verleden schuilgaat achter een van de grootste financiële rampen van de twintigste eeuw, blijft voor vrijwel iedereen verborgen.

2011

Vlak nadat de Congolese diplomaat Antoine Mbaka een interview heeft gegeven aan de Belgische journaliste Virginie Vanderpoorten, wordt hij op klaarlichte dag ontvoerd. Vanderpoorten had hem gevraagd naar het bezoek dat prins Laurent recentelijk aan Congo had gebracht. Een bezoek tegen de wil van koning Albert II en de premier. Het interview had meer vragen opgeleverd dan antwoorden, afgezien van één aanknopingspunt: een reconstructie van de persoonlijke archieven van koning Leopold II, die in 1909 in vlammen zijn opgegaan.

1876

In het koninklijk paleis van Laken smeedt koning Leopold II van België zijn plannen om een stuk van Centraal-Afrika, tachtig maal de oppervlakte van België, te claimen als zijn persoonlijke eigendom… Congo.

Er zal gelijktijdig met de Nederlandse editie een Engelstalige editie verschijnen op 23 september 2014.


Auteur
Gregor Vincent
Publicatiedatum
23 september , 2014
Uitgever
A.W. Bruna
Aantal pagina's
544
ISBN
978 94 005 0520 9