COME ALIVE Foreplay

 

Op vrijdag 29 april 2022 opent COME ALIVE Foreplay, een zinnenprikkelende teaser-expo in de leegstaande geldkluis in Het Nieuwe Muntgebouw, Utrecht. Acht kunstenaars presenteren hier verleidelijke kunstwerken die bezoekers alvast in de stemming brengen voor COME ALIVE.

Deze grootschalige tentoonstelling over de kracht van erotiek opent 3 juni met meer dan 45 kunstenaars op een oppervlak van 5.000m² in de voormalige smeltruimtes van het Muntgebouw. De temperatuur begint te stijgen! COME ALIVE Foreplay is vrij toegankelijk via restaurant De Zware Jongens en volgt diens openingstijden.

Het ‘voorspel’ wordt ingeleid door Laura A Dima met het aanrakingsgevoelige Finger Rub Rug en Fields of Vibration van Studio Jan Koen Lomans. Andere kunstenaars die deelnemen aan COME ALIVE Foreplay zijn: Margriet van Breevoort, Johan Grimonprez, Annie Sprinkle en Beth Stephens, ORGIE, Angel-Rose Oedit-Doebé, Ernesto Neto, Esther Arribas en Joyce Overheul. De teaser-tentoonstelling vloeit vanaf 3 juni over in de grote COME ALIVE tentoonstelling, met een spannende toevoeging: Exit Through the Clitshop, een opwindende versie van de traditionele gift shop.

Bas Kosters maakt in opdracht van COME ALIVE de nieuwe installatie My house is on Juicy Street. Hiermee creëert hij met een mix aan bestaande en nieuwe werken een sekshuis dat de fantasie prikkelt. Het lijkt erop dat onze seksualiteit de meeste kans van slagen heeft achter gesloten deuren, zeker nu we een nieuwe golf van preutsheid beleven. Onze seksualiteit wordt beschaamd en wordt uit het openbare leven geweerd. Treedt het sekshuis binnen en ondervindt dat zelfexpressie en intimiteit net zo belangrijk zijn als genot.

COME ALIVE is een grootschalige tentoonstelling van stichting Niet Normaal INT (NNI), samengesteld door Ine Gevers en Morgan Catalina, met installaties, films, games, geur, sound en performances in Het Nieuwe Muntgebouw, Utrecht van 3 juni t/m 31 juli. Speciale ruimtes van het Muntgebouw worden gebruikt om het grote publiek een ongeëvenaarde ervaring te bieden.

 


Locatie
De Zware Jongens
Datum

29 april tot 3 juni 2022

Prijs
Gratis toegankelijk