De fascinerende onderwaterfoto’s van Harry Fayt

 

Op geslaagde wijze maakte de Belgische fotograaf Harry Fayt een aantal jaren geleden de overstap naar onderwaterfotografie. Zijn werk bestaat uit fraaie beelden, diep onder water geschoten. De bijzondere foto’s van Harry zijn nu tijdens zijn eerste solotentoonstelling in Amsterdam te zien bij VondelCS.

Harry laat zich in zijn werk inspireren door de schoonheid van de vrouw in combinatie met het thema water. Vooral de inventiviteit en de soms surrealistische decors in zijn werken trekken veel aandacht. Harry’s werk is wereldwijd al opgemerkt door de kunstwereld, galerieën en verzamelaars. Met zijn unieke stijl trekt hij over de hele wereld bekende magazines, bloggers en merken aan.

Harry Fayt was vanaf jongs af gefascineerd door de schoonheid van de vrouw en de manier waarop je deze kunt afbeelden. Jarenlang was hij voornamelijk modefotograaf, tot enkele jaren geleden de onderwaterfotografie op zijn pad kwam. In 2011 besloot hij definitief het roer om te gooien en de onderwaterwereld in te duiken. Hij ontwikkelde zich van onderwatermodefotograaf voor verschillende brands tot fineart onderwaterfotograaf.

Harry gaat ervan uit, dat wat boven water mogelijk is, ook onderwater gerealiseerd kan worden. Dat gaat echter niet van een leien dakje! De grote uitdaging is dan ook de problematiek horend bij zijn ambitieuze ideeën te omzeilen. Een nooit eindigend experiment die zijn foto’s laten evolueren in beelden en die steeds interessanter en boeiender worden voor de kijker.

Harry Fayt voelt zich als MacGyver, altijd op ontdekkingstocht en oplossingen bedenkend voor zijn onuitputtelijke ideeën.


Locatie
VondelCS
Datum

10 februari t/m 9 maart 2018

Prijs
Gratis toegankelijk
website
http://www.harryfayt.com/
Artiesten
Harry Fayt