Haute Photographie 2018

 

Haute Photographie is een fotografiebeurs met een uniek concept: het is opgezet als een groepstentoonstelling van meer dan 65 fotografen, vertegenwoordigd door 12 zorgvuldig geselecteerde galeries uit binnen- en buitenland.

Het uitgangspunt van Haute Photographie, een fotografiebeurs met een uniek concept, is een groepstentoonstelling van museale kwaliteit, waarin een aantal internationale galeries wordt samengebracht in een presentatie zonder traditionele stands.

Verschillende internationale kunstenaars zullen hun wereldwijde premières van nieuwe werken en series presenteren op Haute Photographie. Een hoogtepunt is onder meer de serie Bushes and Succulents van de in Los Angeles werkzame fotograaf Mona Kuhn, wiens werk wordt vertegenwoordigd door The Ravestijn Gallery in Amsterdam. Ook de onthulling van een grootschalig nieuw werk van Carla van de Puttelaar, gerepresenteerd door Kahmann Gallery in Amsterdam, behoort tot de hoogtepunten. Naast deze wereldprimeurs zijn er de internationale kunstenaars die hun werk voor het eerst in Nederland zullen tonen. Voorbeelden hiervan zijn de Italiaanse fotograaf Renato d’Agostin, vertegenwoordigd door mc2 gallery in Milaan, en de Amerikaanse fotograaf Marvin Newman, die wordt vertegenwoordigd door Howard Greenberg Gallery uit New York.

De groepstentoonstelling van Haute Photographie zal bestaan uit meer dan 300 kunstwerken door bijna 70 fotografen, die samen een breed scala aan genres binnen het medium vertegenwoordigen. Kunstwerken van gevestigde namen als Jacqueline Hassink, Pieter Hugo, Willy Spiller, Jacob Aue Sobol en Michael Wolf worden gepresenteerd naast een jongere generatie fotografen, zoals Inka & Niclas, Bastiaan Woudt, Douglas Mandry, Robin de Puy en Yoshinori Mizutani.

Naast deze groepstentoonstelling zullen twee thematische exposities meer inzicht geven in zowel de geschiedenis als de toekomst van de fotografie. De Haute Talent expositie toont de meest intrigerende fotografietalenten die in Nederland werkzaam zijn: Paul Cupido (1972), Bart Lunenburg (1995), Kevin Osepa (1994), Peronne Pere (1995), Alexander Sporre (1988) en Tamara Stoffers (1996). In de Vintage Show zullen vintage foto’s te zien zijn uit de collecties van de deelnemende galeries. Hier worden sleutelfiguren uit de fotografiegeschiedenis samengebracht, waaronder René Burri, Gerard Fieret, Daido Moriyama en Christer Strömholm.

In samenwerking met het aangrenzende Nederlands Fotomuseum biedt Haute Photographie Rotterdam een publiek programma aan, bestaande uit rondleidingen door zowel de museumexposities als de beurs, artist talks en introducties op het verzamelen en behouden van fotografie. Hoogtepunten uit het programma zijn portfolio reviews voor beginnende fotografen door onder anderen Lisa Klaverstijn, beeldredacteur bij de Volkskrant, Clement Saccomani, directeur van NOOR Photo Agency, Mick Peet, art director bij het FD, en Marieke Wiegel, hoofd van de afdeling Presentaties bij Nederlands Fotomuseum. In navolging van zijn presentatie van vorig jaar zal Jeroen Toirkens het publiek informeren over de laatste ontwikkelingen in zijn project Borealis.

Haute Photographie vindt plaats van donderdag 8 t/m zondag 11 februari 2018. Laat je inspireren door galeries uit Milaan, New York, Amsterdam, Berlijn, Parijs en Antwerpen:

 • Bildhalle (Zürich)
 • Cokkie Snoei (Rotterdam)
 • Dorothée Nilsson Gallery (Berlijn)
 • Esther Woerdehoff (Parijs)
 • Galerie Wouter van Leeuwen (Amsterdam)
 • Howard Greenberg Gallery (New York)
 • Ibasho Gallery (Antwerpen)
 • Kahmann Gallery (Amsterdam)
 • mc2 Gallery (Milaan)
 • NOOR (Amsterdam)
 • The Ravestijn Gallery (Amsterdam)
 • Torch Gallery (Amsterdam)

Locatie
LP2
Datum

8 t/m 11 februari 2018

Prijs
Voorverkoop: €12,50 / Deur: €15
website
http://www.haute-photographie.com/