Kanaries

Stichting Utrechts Requiem speelt Kanaries. Tijdens Kanaries gaan we luisteren naar zes mensen met een pittige geschiedenis. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. De première is op 10 november 2023 in de Bibliotheek Neude en de tournee – van meer dan 20 voorstellingen – sluit af met twee concerten in TivoliVredenburg op  31 maart 2024.

Je kent misschien wel iemand die ’het niet meer trekt’. Iemand met een burn-out, paniekstoornissen of die het op een andere manier moeilijk vindt om mee te doen. Of herken je dit zelf?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Als zij uitvallen is het misschien eens tijd om je achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij, wat betekent dat voor onze samenleving en hoe draag ik er zelf aan bij? Net als kanaries in de kolenmijn, zijn het deze mensen die ons waarschuwen. Vroeger namen mijnwerkers een kanarie mee de diepte in, als waarschuwing: de kanarie viel om als er giftige stoffen vrijkwamen. Zo wisten de mijnwerkers dat ze gevaar liepen.

De concerten van Stichting Utrechts Requiem geven een podium aan mensen die moeten knokken. Het zijn verhalen op muziek over veerkracht. De hoofdpersonen maken ons deelgenoot van hun verhaal; wat zij hebben overwonnen en wat er nodig was om weer betekenis te geven aan het leven. Je gaat luisteren naar  de klokkenluiders van onze samenleving. Hun verhalen confronteren ons met onze mogelijkheden, om een bijdrage te leveren aan een maatschappij waar aandacht is voor breekbaarheid. Zijn we uiteindelijk niet allemaal psychisch kwetsbaar?


Locatie
Diverse locaties Nederland
TivoliVredenburg
Datum

10 november 2023 t/m 31 maart 2024

Prijs
€5
website
https://www.utrechtsrequiem.nl/
Regisseur
Ellen Blom
Artiesten
Stichting Utrechts Requiem