The Rite of Spring

 

Amare en Holland Dance Festival presenteren het iconische werk The Rite of Spring in de beroemde choreografie van Pina Bausch en het duet common ground[s] gemaakt en gedanst door Germaine Acogny en Malou Airaudo. Deze productie is een samenwerking van Pina Bausch Foundation, Ḗcole des Sables en Sadler’s Wells. Na Londen, Parijs en Canada komt deze spraakmakende voorstelling naar Den Haag waar het exclusief te zien is van donderdag 12 t/m zaterdag 14 januari 2023.

Stravinsky’s meesterwerk, een embleem van de moderniteit, heeft met zijn buitengewone aardse kracht generaties hedendaagse choreografen geïnspireerd. Dit “grote heidense heilige ritueel”, in de woorden van de componist zelf, is een mijlpaal in het werk van Pina Bausch.

Gedurende enkele maanden heeft een team van dansers van het Tanztheater Wuppertal in de École des Sables in Senegal, de essentie van de door Pina Bausch in 1975 gechoreografeerde Rite met 36 vertolkers uit 14 Afrikaanse landen herleefd en gedeeld. Op het met aarde bedekte podium botsen mannelijke en vrouwelijke dansers en voeren een wilde en poëtische strijd die culmineert in het offer van de ‘Uitverkorene’.

Om de avond te openen is common ground[s] getuige van de ontmoeting tussen Germaine Acogny, first lady van de hedendaagse Afrikaanse dans en oprichter van de École des Sables, en Malou Airaudo, een icoon van het eerste uur van Tanztheater Wuppertal. Het lot van deze twee vrouwen en twee danstradities vervlechten zich in een gevoelig en ontroerend duet, dat hun verbondenheid en rijke respectievelijke geschiedenis weerspiegelt.

 


Datum

12 t/m14 januari 2023

Prijs
€69,00/ €33,00
Choreograaf
Pina Bausch, Germaine Acogny, Malou Airaudo