Vierdaagsfeesten Nijmegen 2023

 

Vier dagen lopen, zeven dagen feesten. Voor de 52e keer vieren ze in Nijmegen de Vierdaagsfeesten.

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is de derde volle week van juli. Tot 1998 heette het evenement de Zomerfeesten, maar die naam is vervangen door Vierdaagsefeesten om voor de buitenstaanders de link met de wandelmars te vergroten. In de volksmond spreekt men soms nog wel van “de zomerfeesten”.

Op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland laat heel Nijmegen zien wat ze in huis heeft:. Er is keuze uit ruim 1000 optredens verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van pop, klassiek, rock, techno of jazz houdt.

In Nijmegen zijn tijdens de Vierdaagsefeesten anderhalf miljoen bezoekers te vinden gedurende zeven dagen. Even weg uit de gezellige drukte van de binnenstad? Strijk neer in het park of op het strand, of bezoek een expositie, theatervoorstelling, workshop of lezing.

Na de opening van de Vierdaagsefeesten op zaterdag 15 juli 2023, volgt op zondag een grootse vuurwerkshow aan de Waalkade. Woensdags kleurt het tolerante Nijmegen roze, in het teken van acceptatie en diversiteit. De vrijdag wordt, samen met de wandelaars van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, afgesloten. En uiteraard nog veel meer.

 


Locatie
Diverse locaties Nijmegen
Datum

15 t/m 21 juli 2023

website
https://www.vierdaagsefeesten.nl