Gouden Kalf-winnaar The Paradise Suite opnieuw in bioscoop

The Paradise Suite is bekroond met drie Gouden Kalveren tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. The Paradise Suite werd uitgeroepen tot Beste Film en won daarbij ook de Gouden Kalveren voor Beste Scenario (Joost van Ginkel) en Beste Acteur (Issaka Sawadogo).

In samenwerking met de Nederlandse filmtheaters zal The Paradise Suite vanaf deze week opnieuw te zien zijn in 17 bioscopen, waaronder De FilmHallen en Het Ketelhuis (Amsterdam), Stadsbioscoop Rembrandt (Arnhem), Chassé (Breda), Lumen (Delft), Plaza Futura (Eindhoven), Lumière (Maastricht), LUX (Nijmegen), LantarenVenster (Rotterdam), Louis Hartlooper (Utrecht), Cinecitta (Tilburg) en Het Fraterhuis (Zwolle). Op deze wijze krijgt het publiek wederom de mogelijkheid om de bekroonde arthousefilm op het grote doek te bewonderen.

The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Naast Issaka Sawadogo zijn ook Anjela Nedyalkova, Jasna Djuričić, Magnus Krepper, Dragan Bakema, Victoria Koblenko, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry, Yootha Wong-Loi-Sing en Jeroen Spitzenberger te zien in de film. The Paradise Suite was vorig jaar de Nederlandse Oscar-inzending voorBest Foreign Language Film.