Martin Garrix populairste dj ter wereld

De Amstelveense Martin Garrix is uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld tijdens de uitreiking van de DJ Mag Top 100 dj’s Awards – ‘s werelds grootste muziek poll. De lijst werd bekendgemaakt tijdens Amsterdam Music Festival, als onderdeel van Amsterdam Dance Event. De nieuwe nummer één dj stoot dj duo Dimitri Vegas & Like Mike van de troon.

De twintigjarige Martijn Garritsen is de jongste winnaar die de DJ Mag Top 100 dj’s kent. Vorig jaar stond hij nog op de derde plaats. De winnaars van vorig jaar, Dimitri Vegas & Like Mike, zakken dit jaar naar de tweede plaats en de Nederlandse Hardwell zakt van de tweede naar de derde plaats.

Net als vorige jaren is Nederland weer goed vertegenwoordigd in de lijst. De posities van Armin van Buuren (4) en Tiësto (5) blijven ongewijzigd. Oliver Heldens komt de top 10 binnen op de achtste plaats en Afrojack blijft staan op de tiende plaats. De complete DJ Mag Top 100 dj’s lijst van 2016 is te bekijken op: djmag.nl/top100djs2016

Dit jaar brachten wereldwijd ruim één miljoen danceliefhebbers hun stem uit voor de DJ Mag Top 100 dj’s, dat geldt als de toonaangevende lijst voor de populariteit van dj’s. De populairste dj wordt jaarlijks door DJ Mag bekendgemaakt op basis van publiekstemmen.