Kwetsbare jongeren werken met Alida Dors

Vijftien jonge meiden tussen de 15 en 23 jaar van Marokkaanse en Turkse afkomst, die op dit moment onder de hoede zijn van welzijnsorganisatie DOCK, Rotterdam Feyenoord, zullen gaan werken rondom het thema identiteit met hiphopchoreograaf Alida Dors van dansgezelschap BackBone.

De van oorsprong Surinaamse Dors, die met haar werk ingaat op actuele sociale vraagstukken, vraagt in haar huidige voorstelling Oogst aandacht voor de noodzakelijke zoektocht naar de eigen ‘roots’ binnen een multiculturele samenleving. Door middel van haar verhalende en expressieve hiphopdanstaal toont zij het hiermee gepaard gaande gevecht van de huidige jongerengeneratie.

DOCK, die samen met initiatiefnemer BackBone de workshop organiseert, onderschrijft het belang van het verstevigen van de eigen identiteit bij kwetsbare jongeren in een omgeving met diverse culturen. De jongeren, die tot veel in staat zijn, krijgen door positieve beïnvloeding een kans om zich te ontwikkelen tot sterke en veerkrachtige individuen. De workshop, onder leiding van Dors zelf, stimuleert de uitwisseling van ervaringen en de versteviging van de identiteit door middel van hiphopdans.

Op 3 december vindt de besloten workshop plaats in Feyenoord, Rotterdam. De voorstelling Oogst staat op 21 november in de Rotterdamse Schouwburg en zal bezocht worden door de workshopdeelnemers.

Dansvoorstelling Oogst is te zien tot en met mei 2015 in de theaters in Nederland.